Webbkurs om betygssättning för lärare i årskurs 7–9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen

Ta chansen att öka dina kunskaper om bedömning och betygssättning. Webbkursen riktar sig till dig som undervisar i högstadiet, gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

två lärare sätter betyg

Skapa konto eller logga in

Skapa konto eller logga in på Skolverkets utbildningsplattformlänk till annan webbplats

Artiklar till webbkurserna

Här hittar du artiklar som du kommer att möta i webbkurserna om betygssättning i årskurs 4–6 samt 7–9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

Artiklar till webbkurserna om betyg och bedömning

Därför ska du delta

Du får genom kursen ta del av forskningsrön och möjlighet att utveckla din kompetens i att göra bedömningar, sätta betyg och prata om betyg med eleverna.

Vad?

Webbkursen syftar till att ge dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper om betygssättning utifrån ett praktiskt perspektiv, ett forskningsbaserat perspektiv och utifrån vad regelverket säger. Kursen bygger därför på forskares artiklar, filmer, reflektionsfrågor och praktiska uppgifter.

Du kan göra hela kursen enskilt eller tillsammans med andra. Vi rekommenderar att du gör kursen med dina kollegor, så att ni kan ha ett kollegialt utbyte av och i kursen.

Det finns även möjlighet att dela inlägg med andra deltagare. Det som du delar blir allmän handling. Vi ansvarar tillsammans för att hålla god ton webbkursen igenom. Olämpliga inlägg, till exempel kränkande kommentarer, kommer att tas bort.

För vem?

Det här är en kurs för dig som vill öka dina kunskaper inom bedömning och betygssättning och som undervisar elever i årskurs 7–9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

Omfattning

Kursen tar cirka 15 timmar att genomföra. Du väljer själv din studietakt innan du sätter igång. I webbkursen finns tre förslag på upplägg och ett kalenderverktyg som hjälper dig att planera dina studier.

Praktisk information

Vi rekommenderar att du använder dig av webbläsare som exempelvis Chrome när du tar del av kursens innehåll, då Internet Explorer i dagsläget inte fungerar för att ta del av kursen. Vi arbetar för en ökad funktionalitet i mobiltelefoner, men har valt att i första hand prioritera större skärmar.

Senast uppdaterad 27 augusti 2019