Webbkurs om betygssättning för lärare i årskurs 4–6

Ta chansen att öka dina kunskaper om bedömning och betygssättning. Webbkursen riktar sig till dig som undervisar i mellanstadiet.

  • För lärare i årskurs 4–6

  • Kursen tar ca 15 timmar

  • På Utbildningsplattformen

  • Fri start, fri fart

två lärare sätter betyg
Call to action

Skapa konto eller logga in

Webbkursen finns tillgänglig på vår utbildningsplattform. Du registrerar ditt personliga konto och får sedan tillgång till webbkursen. Ditt deltagande är helt kostnadsfritt och det finns ingen begränsning i deltagarantal på kursen.

Skapa konto eller logga in på Skolverkets utbildningsplattform Länk till annan webbplats.

Vi rekommenderar att du använder dig av webbläsare som exempelvis Chrome när du tar del av kursens innehåll, då Internet Explorer i dagsläget inte fungerar för att ta del av kursen. Vi arbetar för en ökad funktionalitet i mobiltelefoner, men har valt att i första hand prioritera större skärmar.

Information

För lärare i årskurs 4-6

Webbkursen riktar sig till dig som undervisar elever i årskurs 4–6 i grundskolan, sameskolan, specialskolan och grundsärskolan.

Öka dina kunskaper om betygsättning

Webbkursen syftar till att ge dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper om betygssättning utifrån ett praktiskt perspektiv, ett forskningsbaserat perspektiv och utifrån vad regelverket säger. Kursen bygger därför på forskares artiklar, filmer, reflektionsfrågor och praktiska uppgifter. Du får också en inblick i hur elever i årskurs 6 tänker och pratar om bedömning och betyg.

Du kan göra hela kursen enskilt eller tillsammans med andra. Vi rekommenderar att du gör kursen med dina kollegor, så att ni kan ha ett kollegialt utbyte av och i kursen.

Det finns även möjlighet att dela inlägg med andra deltagare. Det som du delar blir allmän handling. Vi ansvarar tillsammans för att hålla god ton webbkursen igenom. Olämpliga inlägg, till exempel kränkande kommentarer, kommer att tas bort.

Artiklar till webbkurserna

Här hittar du artiklar som du kommer att möta i webbkurserna om betygssättning i årskurs 4–6 samt 7–9, gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

Artiklar till webbkurserna om betyg och bedömning

Kursen tar cirka 15 timmar

Kursen tar cirka 15 timmar att genomföra. Du väljer själv din studietakt innan du sätter igång. I webbkursen finns tre förslag på upplägg och ett kalenderverktyg som hjälper dig att planera dina studier.

Belöning

Därför ska du delta

Du får genom kursen ta del av forskningsrön och möjlighet att utveckla din kompetens i att göra bedömningar, sätta betyg och prata om betyg med eleverna.

Forskning och fördjupning
Senast uppdaterad 24 februari 2022